Izletom razveselite pse iz riječkog azila

Akcija riječkog Društva za zaštitu životinja: Uljepšajte azilsku svakodnevicu napuštenom psu i povedite ga na izlet.

Od ponedjeljka do četvrtka možete doći od 10 i psa vratiti do 15 sati, dok petkom možete doći već od 7, a psa vratiti do 14 sati. Uljepšati dan nekom od azilanata možete i subotom, od 9 sati nadalje, a ono što je važno je da psa vratite najkasnije do 17 sati. Nedjeljom psi mogu otići na izlet u 9 i vratiti se do 15 sati. Bitno je otići sa psom koliko je moguće dalje od azila.

Njima za sreću zaista malo treba, kažu volonteri, a s njima se slažu i oni koji navrate pa nečiju pseću monotonu svakodnevicu pomognu nakratko zamijeniti satima punima doživljaja. I ne radi se samo o usrećivanju, nego i o nečemu puno važnijem što možda na prvi pogled nije vidljivo. Naime, slike s izleta, opis događaja, socijalizacija sa psima i ljudima, šetanje psa na povodcu, susreti s ljudima koji možda požele udomiti tog psa… Jer, izlet neće samo uljepšati dan jednom psu, on ima veliku važnost u procesu (sretnog) udomljavanja napuštenog psa.

Ako želite uljepšati jedan od sljedećih dana nekome od azilskih pasa, javite se Društvu za zaštitu životinja Rijeka u inbox putem njihove Facebook stranice ili pođite do azila u navedeno vrijeme. Ono što volontere hrabri i potiče u njihovim nastojanjima je i činjenica da je uz pomoć ove akcije udomljeno desetak pasa koji su boravili u skloništu za napuštene životinje.