Broje se dani do premijere mjuzikla Pacijenti

Počelo je finalno odbrojavanje do svečane premijere mjuzikla 'Pacijenti' koji se već mjesecima 'kuje' pod vodstvom trojca Huljić-Gavran-Barberić, a koja će biti 4. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Doktor Lovro radi u ludni… psihijatrijskoj klinici. I on zna kako izliječiti pacijente – glazbom! Valentina je glazbenica koja je ostavila surovi svijet show-businessa i pobjegla na osamljeni otok. Ali dan kada Valentinin bivši beskrupulozni menadžer Robert dođe u kliniku i s ravnateljem Petrom sklopi 'luđački' profitabilan poslovni dogovor, sudbina će spojiti Valentinu i doktora Lovru. A dok njih dvoje glazbom naivno krene pomagati šarolikom društvu pacijenata klinike, Robert će uz svoje mutne planove zadovoljno trljati ruke. Hoće li pobijediti glazba ili tamna strana show-businessa, pokazat će spektakl Pacijenti.

Sve je krenulo prije gotovo dvije godine kada su najprevođeniji i najizvođeniji suvremeni kazališni pisac u zemlji i inozemstvu Miro Gavran, te najplodniji i najuspješniji autor koji se jedini može pohvaliti 1. mjestom na Billboardovoj ljestvici - Tonči Huljić, udružili kreativne snage te iznjedrili originalni mjuzikl koji je spoj atraktivne neobične priče i sjajne glazbe, koja na prvu osvaja slušatelje.

Na probama se trenutno bruse posljednji detalji za svečanu premijeru mjuzikla čiji je redatelj Igor Barberić, tekstove songova napisala je Vjekoslava Huljić, dok ansambl predvode Hana Hegedušić i Damir Kedžo.

Da će mjuzikl 'Pacijenti' iznjedriti i brojne glazbene hitove već su dokazale pjesme koje najavljuju mjuzikl: 'Srce za vodiča' u izvedbi Petra Graše i Hane Huljić, 'Ima nešto u tome' u izvedbi Doris Dragović i Jacquesa Houdeka te nakon balada i prava rock pjesma 'Psihopat' u izvedbi Psihomodo popa.

Ansambl mjuzikla 'Pacijenti' čine Hana Hegedušić (Valentina), Damir Kedžo (Robert), Damir Poljičak (Petar), Elena Brumini  (Manda), Vesna Ravenšćak (Neda), Zrinka Kušević (Iva), Jassna Luna Jozic (Irma), Sanja Crljen ( Ena), Matija Škvorc (Toni), Hrvoje Foretić (Lovro), Fabijan Pavao Medvešek (Igor).U Dobrom jutru pratili su nastajanje mjuzikla od velike prošlogodišnje audicije preko najavnih songova pa sve do dugo iščekivane premijere originalnog mjuzikla koji je spoj atraktivne neobične priče i sjajne glazbe, koja će na prvu osvojiti slušatelje. O tome kako je bilo pripremati mjuzikl, kako ga je bilo napisati i kakva je razlika nastupa na koncertu i u mjuziklu, te razlikuje se skladanje za mjuzikl od skladanja hitova govorili su Jassna Luna Jozić (Irma), autor libreta Miro Gavran, Tonči Huljić, iz Splita, te glavni glumac Damir Kedžo koji je i zapjevao uz klavirsku pratnju Filipa Gjuda.