Berba grožđa kao turistička atrakcija

Dok neki vinogradari plaćaju radnike za berbu grožđa, na jednom poljoprivrednom gospodarstvu u Briševu pokraj Zadra, berbu obavljaju turisti. Uživaju u prirodi i otkrivaju način života ljudi iz kraja u kojem borave. Istodobno, u vinogradu domaćina sve je manje posla. Primjer je to uspješne posezonske turističke priče iz zadarskog zaleđa.

Skupina zaposlenika jedne belgijske tvrtke nekoliko dana odmara se u Zadru, a dan u prirodi zadarskog zaleđa činio se kao izvrsna zamisao. Zasukali su turisti rukave i prionuli na posao. Branje grožđa za njih je jedinstveni doživljaj pa su za rad čak i platili. Rad u polju potpuno je drukčiji od njihova uobičajenog radnog dana - u uredu, za računalom.

Nije ovo prvi put ovdje da turisti sudjeluju u poljoprivrednim radovima. Brale su se već masline, dogodine bit će i smilja. Nakon obavljena posla, upoznaju se i s delicijama kraja.