Izlazi box set sa svim snimkama Dylanove turneje iz 1966.

Box set sa čak 36 cd-a sa svim postojećim snimkama povijesne turneje Boba Dylana iz 1966. godine bit će objavljen 11. studenoga čineći vrijednu nadopunu prošlogodišnjem box setu sa Dylanovim studijskim snimkama iz 1965. i 1966., koji je sadržavao 18 cd-a.

Bob Dylan: The 1966 Live Recordings sadržavat će pjesme snimljene s mix pulta, pokretnih reportažnih kola i publike, objavili su Columbia Records i Legacy Recordings.

Dok smo pretraživali arhive za izdanje 'The Cutting Edge 1965-1966: The Bootleg Series Vol. 12', prošlogodišnji box set s Dylanovim studijskim snimkama iz sredine šezdesetih, bili smo trajno oduševljeni sa činjenicom kako su sjajne njegove žive snimke iz 1966., rekao je predsjednik Legacy Recordingsa Adam Block. Intenzitet Bobovih živih nastupa i njegova fantastična izvedba tih pjesama na koncertima pridodali su još jednu neporecivu komponentu u razumijevanju i cijenjenju glazbene revolucije koju je Bob Dylan pokrenuo prije 50-ak godina, dodaje Block.

Na toj turneji, koja je uključivala koncerte u SAD-u, Velikoj Britaniji, Europi i Australiji, Dylana su pratila četvorica glazbenika koji su kasnije bili poznati kao The Band - gitarist Robbie Robertson, pianist Richard Manuel, orguljaš Garth Hudson i pjevač i basist Rick Danko, kao i bubnjar Mickey Jones, te na dva američka koncerta bubnjar Sandy Konikoff.

Snimke ne sadržavaju samo Dylanove izvedbe njegovih pjesama, nego i reakcije publike koja je bila neprijateljska nakon što je Dylan 1965. prešao na električnu gitaru, čime je dotadašnja ikona folk glazbe razbjesnila folk čistunce, koji mu nisu mogli oprostiti što je u svoje pjesme "ugradio elektriku" svojstvenu rock glazbi.

Box set, za koji se očekuje da će se prodavati za oko 150 dolara, uključivat će popratni tekst Clintona Heylina, autora knjige 'Judas!: From Forest Hills to the Free Trade Hall: A Historical View of Dylan's Big Boo', koja se bavi Dylanovim svjetskim turnejama iz 1965. i 1966.

Svaki od 36 cd-a dolazi u omotu s fotografijama u boji preuzetih iz filmova 'Dont Look Back i 'Eat the Document koje je na toj turneji snimio D. A. Pennebaker.

Uz to, Columbia i Legacy također će objaviti snimku Dylanova koncerta održanog 26. svibnja 1966. u londonskom Royal Albert Hallu pod naslovom 'The Real Royal Albert Hall 1966 Concert'. Time će biti ispravljena dugotrajna greška zbog koje je koncert održan desetak dana ranije u Manchesteru objavljen pod naslovom 'The Royal Albert Hall Concert'.