Zagrebačka premijera dječjeg mjuzikla 'Matilda'

U nedjelju će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održati zagrebačka premijera dječje predstave, mjuzikla 'Matilda'. Nakon premijere bit će predstavljen i CD 'Matilda Original Soundtrack'.

Autori mjuzikla su Marijana Nola (libreto) i Neno Belan (autorska glazba).
Na promociji će biti prisutni svi izvođači koji su sudjelovali u nastanku originalnog soundtracka s glazbenim brojevima koji su osvojili dječja srca. Iza projekta 'Matilda Original Soundtrack' stali su brojni slavni estradni umjetnici koji su svojim doprinosom potpomogli Međunarodni dječji festival u Šibeniku. Na promociji CD-a osobno će nastupiti Oliver Dragojević, Zorica Kondže, Vanna, Marijan Ban, Davor Gobac, Jelena Rozga, Maja Posavec i Luka Nižetić. Tematsku pjesmu 'Dječji svijet' izvest će Neno Belan uz pratnju zborova Zdravo maleni (Šibenik) i Pahuljice (Zagreb).

'Matilda' je premijerno je izvedena prošle godine na glavnoj Ljetnoj pozornici Međunarodnog dječjeg festivala ispred šibenske katedrale, a tijekom godine doživjela je veliki uspjeh među djecom, a album 'Matilda Original Soundtrack' pun je glazbenih brojeva koji će zasigurno postati dječji evergreeni.

Mjuzikl je režirala Nina Kleflin koja je zajedno s Nenom Belanom u Dobrom jutru najavila zagrebačku premijeru: