Abrakadabra Zoo, zabava za djecu i roditelje

Najpopularniji program Zoološkog vrta grada Zagreba je Abrakadabra Zoo. Program nadahnut mitovima i legendama, namijenjen je i djeci i roditeljima, a svake se večeri od 3. do 31. listopada održava u dva termina - od 18.15 do 21 te od 20.15 do 23 sata. Program je namijenjen djeci starijoj od pet godina uz pratnju odrasle osobe.

Boje jeseni u Zoološki vrt grada Zagreba donose novu priču o životinjama i čarobnim likovima iz hrvatske, slavenske i svjetske mitologije. Zaplet se tradicionalno vrti oko borbe dobra i zla. Kroz večernju šetnju Vrtom posjetitelji mogu upoznati zločestu božicu Ljuticu koja je dobroćudne, ali svadljive bogove Sunce i Mjesec pretvorila u sijamske blizance. Kako bi se oslobodili kletve i spasili svijet od propasti, blizanci pozivaju svu djecu čista srca da im pomognu.  Na tom će se putu susretati s raznolikim mitskim bićima skrivenima u maksimirskoj noćnoj izmaglici, a spas i svjetlo u cijelu priču djeci pomaže unijeti Zvjezdana Danica, poznatija kao ZD. Hrabre mališane i njihove roditelje očekuje i okrepljujući topli čaj te pregršt zabave na radionici dubljenja bundeva.

Ima li ove godine kakvih novina provjerila je ekipa Dobrog jutra u razgovoru s Marijom Starčević, edukatoricom u Zoološkom vrtu grada Zagreba: