Žena sa sto lica

Koliko puta ste htjeli biti netko drugi ili biti bar na tren slavna glumica, pjevačica ili neki zgodan muškarac… Ako nam geni nisu poklonili nevjerojatno sličnost ništa od toga. I vizažistica Marina Mamić nema naklonost gena, osim u pogledu talenta koji joj omogućava da se preruši i na kratko postane tko god poželi. Transformira se do neprepoznatljivosti ili bolje reći prepoznatljivosti poznatih osoba.

Marini je odabrano zanimanje i mnogo talenta donijelo tisuće pratitelja na društvenim mrežama. Osobito zbog jedne njene neobične strasti – da se transformira u poznate osobe. To radim iz gušta, i počela sam raditi iz gušta tak da mi je to zabavno. Super mi je što je ljudima zanimljivo, pa nastavljam i zbog svih onih koji me prate na stranici.  Počela je s transformacijama u izmišljene likove poput vampira i zombija. A onda je shvatila da može postati bilo tko. Vješta u crtanju portreta shvatila je da se on može nacrtati  i na licu. U principu dođe na isto, napravite skicu, a u ovom slučaju je to vaše lice kao već gotova skica, onda po tom samo sjenčite da dobijete realniju, ljepšu sliku odnosno portret,  kaže Marina.

Snima cijeli proces pretvaranja sebe u nekog potpuno drugog koji obično traje 5 do 6, a može potrajati i do 12 sati. Sjenčanje je tajna cijele ove priče i naravno izvanredan talent. Kod transformacija najviše volim sjenčati nos jer je to najveća promjena u cijeloj transformaciji pogotovo ako radim npr transformacije u crnce, jer oni imaju totalno drugačiji oblik nosa. Sve trikove sa sjenčanjem Marina vješto koristi, a rezultati su sve zapaženiji, za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva stigla je pohvala Vedrana Čorluke za transformaciju u njega s već legendarnom ozljedom glave. A nedavno je profil Julije Roberts na Instagramu podijelio Marininu transformaciju u Juliju.

Britanski, njemački, danski, češki, grčki, slovenski i još mnogi drugi portali i tiskana izdanja objavili su Marinu kao Juliju. No, njoj je to i dalje samo zabava. Kad napravim transformaciju, još kad je uspješna pa izgledam kao ta osoba onda se totalno uživim i ono baš želim oponašati i mimiku.  Transformaciju lica prate i perike i odjeća tako da slika bude potpuna. Ipak koliko god dobro bila prerušena, Marina takva ne izlazi van tako da ukoliko primijetite poznatu osobu vrlo vjerojatno je stvarna.

A Marinino pravo lice zapamtite jer s ovakvim talentom možemo očekivati da joj se vrata domaće i svjetske slave širom otvore.