Bogat program 11. Dokuarta

Uskoro počinje jedan od naših uglednih festivala dokumentarnog filma - bjelovarski DOKuart. 11. izdanje tog međunarodnog festivala održava se od 8. do 14. listopada. Uz filmske projekcije i razgovore s autorima, nudi i bogat popratni program.

Pred bjelovarskom publikom na ovogodišnjemu Dokuartu 11 je domaćih i stranih dokumentarnih filmova, od kojih će 6 biti premijerno prikazano u Hrvatskoj. Jedan je od njih Titita, mađarska uspješnica višestruko nagrađivanog redatelja Tamasa Almasija o darovitom romskom dječaku, gitarističkom virtuozu, koji će biti i gost na otvaranju festivala, kao i zvijezda susreta s učenicima bjelovarske glazbene škole.

U sklopu festivala održava se i 9. Mali DOKUart, nacionalni natječaj za najbolji dokumentarni film učenika osnovnih škola s radionicom dokumentarnog filma na kojoj će ove godine sudjelovati rekordan broj osnovnoškolaca, njih 17 iz svih dijelova Hrvatske.

Na ovogodišnjemu festivalu održat će se još i tradicionalni Dokubus, Dokuart na selu i u zagrebačkom Tuškancu, predavanja i koncerti.