Jedinstven spoj adrenalina, zabave i atmosfere

Šimuni Open - adrenalinska regata za kraj sezone devetu godinu za redom okupila je na otoku Pagu zaljubljenike u vjetar i more. Ragata je to među surferima poznata ne samo po natjecanju nego i izvrsnoj zabavi.

130 kajtera, windsurfera, jedriličara na katamaranima i još toliko, a možda i više posjetitelja uživalo je ovog vikenda u kampu Šimuni na Pagu. Iako je riječ o natjecanju u četiri međunarodne regate i pet disciplina ova regata koja se održava od 2008. s vremenom je postala sinonim za jedinstven spoj adrenalina, zabave i ugodne atmosfere.

Energiju i osjećaj koji surfanje pruža pokušali su opisati zaljubljenici u ovaj sport. Prije svega taj spoj prirode i slobode, opuštenosti…. ono što je beskrajno predivno je ta brzina i kad si oslobođen od opreme i letiš po moru - to je nezamisliva stvar, kaže Vedrana Brnčić. U slobodi i Ivica Podrug uživa već četrdeset godina. Pola godine kajtam, pola wind surfing i evo malo se još natječem s ovom omladinom. Ne dozvoljavam im da me tek tako pobijede.

Atmosferu u Šimunima voli i prvi hrvatski olimpijac na dasci za jedrenje Luka Mratović koji kaže da su uvjeti u Šimunima vrhunski. I još kad je vjetar povoljan - ne može bolje! Dovoljno razloga da se na kalendaru već sada zaokruži 10. jubilarna Shimuni open regata iduće godine.