Jedite zdravo i kvalitetno, jedite hrvatske proizvode

Istraživanja pokazuju da većina potrošača želi kupiti domaću hranu makar ona bila i nešto skuplja od uvozne. Kako bi proizvodi našeg sela bili što prepoznatljiviji, Hrvatska poljoprivredna agencija pokrenula je prije šest godina marketinšku akciju njihova označavanja, a u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom o tome priprema i međunarodni skup.

Kupujete li proizvode s HPA oznakama, možete biti sigurni da su domaći. Sve ih je više. Počelo je s mlijekom pa se proširilo na juneće, svinjsko i pileće meso, jaja, med, a lani i na kruh te brašno od žitarica s hrvatskih polja. Sve je više proizvoda za koje agencija jamči i prati sljedivost od farme i polja do stola.

Podaci pokazuju da nakon označavanja mlijeka i mesa s hrvatskih farmi potrošači prepoznaju te proizvode i njihova prodaja raste. Korist je dvostruka. Potrošači znaju da kupuju kvalitetno i potiče se domaća prehrambena proizvodnja.

Bjelovarsko-bilogorska županija vodeća je u Hrvatskoj u stočarstvu i proizvodnji mnogih drugih proizvoda pa će biti domaćin međunarodnog skupa. U Daruvaru će se okupiti svi korisnici oznaka u Hrvatskoj te strani gosti i stručnjaci, koji će govoriti o svojim iskustvima i novitetima u marketingu prehrambenih proizvoda.