Publika oduševljena mjuziklom 'Pacijenti'

Dugotrajnim pljeskom puna dvorana Vatroslava Lisinskog sinoć je ispratila iskorak dvojice poznatih i raznorodnih autora u mjuzikl: Tonći Huljić skladao je "Pacijente" na tekst Mire Gavrana. Redatelj i koreograf je Igor Barberić.

Priča je to o psihijatrijskoj klinici u kojoj pacijente liječe glazbom. 20 članova mladog ansambla - predvođenog Hanom Hegedušić i Damirom Kedžom, iako u ludnici, pršte od energije i veselja u ovom vrlo vjerojatno budućem hitu.

Pacijenti su pripremani mjesecima, a mnogobrojna publika nije sinoć krila oduševljenje sjajnim vibracijama, glazbom i zabavom koja je nadmašila sva njihova očekivanja, a koju im je prenio ovaj originalni hrvatski mjuzikl koji je spoj atraktivne neobične priče i sjajne glazbe, koja na prvu osvaja slušatelje.

Autor libreta Garan zadovoljno je ustvrdio: 20 ljudi mi je prišlo i reklo da se osjećaju kao da su na Broadwayju ili na West Endu.Doista sam sretan s ovom ekipom koja je ovo radila, i autorskim timom i izvođačima i svima onima koji su sve dali od sebe.Publika je tijekom predstave u glas pjevala već poznate hitove iz mjuzikla poput pjesme 'Srce za vodiča'. Autor glazbe Huljić izjavio je: Više sam nego ugodno iznenađen a vidim i publika reagira fantastično tako da mogu kazati da sam baš ponosan na ekipu koja je ovo radila, ali i na sebe.

Sljedeće izvedbe mjuzikla u Lisinskom na rasporedu su 6. i 19.listopada.