Kad more postane hladno, na red dolazi bazen

U povodu isplate i posljednje rate gradskih obveznica koje su izdane 2006. godine za izgradnju kompleksa Bazeni Kantrida, odlukom Grada Rijeke svi građani koji to žele tijekom cijelog listopada mogu besplatno koristiti Bazene Kantrida i zaplivati u terminima predviđenim za građane.

Ovom simboličnom gestom Grad Rijeka želi zahvaliti građanima na potpori u realizaciji ovog projekta, ali i obilježiti isplatu obveznica. Bazeni Kantrida su sportsko-rekreacijski kompleks otvoren 2008. godine. Riječ je o dva olimpijska bazena (dvoransko plivalište Zdravko Ćiro Kovačić i otvoreno plivalište Ivica Jobo Kurtini), bazenu za skokove u vodu, 25-metarskom bazenu te najmanjem, dječjem bazenu, ali i nizu popratnih sadržaja. Pored bazena, osmišljen je i niz pratećih sadržaja, pa Bazeni Kantrida danas nisu samo prostor za kvalitetnu pripremu i natjecanja sportaša, već i atraktivno mjesto za rekreaciju i zabavu. Kompleks je dobitnik svjetskih nagrada.

Isto tako, kompleks posjetiteljima nudi i besplatni bežični pristup gradskom internetu, hotSPot rješenje, video stream, podvodne kamere, a u potpunosti je prilagođen i osobama s invaliditetom.

O ovoj akciji i bazenima govorili su za Dobro jutro, Hrvatska Doris Šajn, Grad Rijeka i Marko Strahija, Bazeni Kantrida: