Ljubav ispisuje najljepše životne priče

Poznaje li ljubav godine? Ne. Koliko god da zvuči kao fraza, još jednom smo svjedočili da za ljubav uistinu nikada nije kasno. Ana i Franjo upoznali su se u Domu za starije osobe Ksaver, a ekipa Dobrog jutra ondje ih je posve neplanirano zatekla i oduševila se njihovom životnom pričom.

Svatko od njih ima svoju odvojenu priču. Bogato životno iskustvo, supružnike, djecu… Godine, kažu, nose svoje. Neki nas zauvijek napuste, djeca odsele… I dođe dan kada ostanemo sami. Novu stranicu života gospođa Ana Gerek Trakoštanec i gospodin Franjo Trakoštanec okrenuli su ovdje. U Domu za starije osobe Ksaver. On je došao prije dvije, a ona prije godinu dana. Do tada se nisu poznavali. No ljubav se brzo rodila i u svojoj 83. gospođa Ana rekla je 'da'. I sada zajedno proživljavaju novu mladost. Lijepo nam je, zajedno smo, pravimo si društvo, Dom nam je dodijelio lijepi apartman pa se osjećamo kao u hotelu, a ne u domu, kažu zadovoljno.

Njih dvoje jesu u zlatnim godinama, ali njihov je duh toliko mlad. Pogled na život im je vedar i pozitivan, unatoč prošlosti koja ih nije mazila. Ljubav je, kažu, ključ svega. Recept i lijek za radostan život. Recimo, gospodin Franjo je ovamo došao nakon prometne nesreće, hodao je na štakama, ali od kada je upoznao svoju Anu, evo ga, hoda samo uz pomoć štapa. Dani u Domu njima su poput godišnjeg odmora koji vječno traje. Vrijeme provode onako kako žele. U razgovoru u svome apartmanu, u druženju s ostalim korisnicima Doma, u šetnji, izlascima u grad…

Oboje preporučuju svima da dođu u dom, a kako se kaže, 'nije važno što se govori, već tko to govori', njihov savjet vrijedi poslušati. I još dodaju da tko god ima koju simpatiju neka ju i ostvari, da ne bude sam... Pravilo je to prema kojem oboje žive. I svjedoče da je ljubav uistinu moćna. Ljubav ispisuje najljepše životne priče.