Platak, popularno riječko izletište

Ljetna sezona na području RSRTC Platak završena je za 2016. te više nije moguć najam roštilja, korištenje tubing staze, najam bicikala te ostalih sportskih sadržaja. No u pripremi su brojni radovi koji će završenu sezonu zamijeniti nova, jesenska i zimska. Riječka ekipa provjerila što se sve radi u tom popularnom riječkom izletištu.

Na Platku nema mirovanja. I ljeti se radi - širi cesta, slažu rubnici. U posljednje tri godine u obnovu cesta i parkirališta uloženo je 16 milijuna kuna. Županija i njihova Uprava za ceste, Općina Čavle i Goranski sportski centar očito čine pravu stvar - jer je planinara, šetača i turista sve više. Na vrh Platka idu samo odvažni. Snježnik, je visok 1506 metara nadmorske visine, a blizu je susjedni slovenski vrh, Snežnik. S druge je strane Risnjak. Na Platku je zimi šest staza u funkciji, najduža i gotovo spremna za FISS natjecanja je Radeševo 2. A za tri dana proradit će i tobogan za ljetno sanjkanje, jedinstven u Hrvatskoj.

Mladi i stari ovdje se najviše druže. Mlađi na raznovrsnim sportskim terenima pa i disk golfu, a stariji u roštiljanju. Unajmiti jedan od deset roštilja treba i nekoliko tjedana ranije, a najmom se dobije puna oprema za potpalu.

Točno u podne, na Platku je bilo 20°C, a svi posjetitelji disali su punim plućima.