Ženski nogomet stanuje u Pregradi

Iako je ženski nogometni klub u Pregradi osnovan 1997. godine, u tom se gradu ženski nogomet igra 20 godina. Uz ovu obljetnicu, okupile su se žene koje su pokrenule ovaj sport. S njima je bila i legendarna nogometašica Marija Matuzić, poznatija pod nadimkom Maca Maradona, koja je i dalje aktivna u nogometu.

Iako je ženski nogometni klub u Pregradi osnovan 1997. godine, u tom se gradu ženski nogomet igra dvadeset godina. Uz ovu obljetnicu, okupile su se žene koje su pokrenule ovaj sport. S njima je bila i legendarna nogometašica Marija Matuzić, poznatija pod nadimkom Maca Maradona, koja je i dalje aktivna u nogometu.

Prvu nogometnu utakmicu žene iz Pregrade odigrale su 1996., pobijedile su ženski klub iz Desinića. To je bila prigodna utakmica povodom dana državnosti, 30. svibnja. Atmosfera je bila odlična jako smo se dobro zabavile.  Mi smo trasirale taj put, kasnije se osnovao ženski nogometni klub. Ako smo i mi imalo doprinijele tome, onda smo i mi ondašnje igračice jako sretne, prisjeća se Jasna Gretić, prva nogometna kapetanica u Pregradi.

Danas klub igra u prvoj ligi. U prva dva kola imaju jedan poraz i jednu visoku pobjedu. A trenutno u klubu ima 50-ak djevojka u tri kategorije – pionirke, kadetkinje i seniorke. Za Pregradu već tri godine nastupa i nekadašnja reprezentativka, najuspješnija i najpoznatija hrvatska nogometašica – Marija Matuzić, poznatija kao Maca Maradona. Aktivno igra s 56 na plećima, a o mirovini još ne razmišlja. U revijalnoj utakmici, na razočaranje publike, klub je izgubio od momčadi  hrvatskih gradonačelnika. I nije pomoglo što je najučinkovitiji igrač utakmice bio domaćin.

Među prvim nogometašicama u Pregradi bila je i Silvija Makar, danas nogometna sutkinja, koja je i sudila revijalnu utakmicu.