Aukcija osobnih predmeta najvećih rock-ikona

Ljubitelji ste rocka ili kolekcionar rijetkih predmeta? Ako je tako i ako imate nešto viška novca, rezervirajte avionsku kartu za Los Angeles. Naime, za manje od mjesec dana u tom će se američkom gradu održati dražba rijetkih predmeta koje su upotrebljavale najveće rock-ikone, poput Claptonove gitare, Presleyevih sunčanih naočala ili jakne Michaela Jacksona.

Jedan od najvažnijih predmeta iz kolekcije je Slashova gitara - crvena gitara je jedna od onih s kojima je počeo vrlo uspješnu karijeru. Procijenjena je na 68 do 80 tisuća dolara, ali u Julien's aukciji očekuju da će, zbog povijesne vrijednosti, postići puno višu cijenu.

Virtuoz na gitari Eric Clapton na dražbu je dao čak 20 osobnih predmeta, uključujući odjeću, čizme i druge predmete, ali i svoju gitaru. Svi su predmeti vlastoručno potpisani i vrlo važni za njega osobno. Na aukciji će se naći i Elvisove sunčane naočale, za 10-ak tisuća dolara, a ako niste mislili potrošiti previše, možete kupiti i Princeov plavi mikrofon na koji je pjevao na koncertima i to za oko četiri tisuće dolara.

Cijeli prihod od prodaje ide u dobrotvorne svrhe.