U Splitu izveden prvi dječji mjuzikl 'Roko, Roko, tatino oko'

"Roko, Roko, tatino oko" mjuzikl je za djecu i mlade splitskog autorskog dvojca Nele Bujas Luketić i Jelene Bosančić, a nastao u produkciji Glazbene škole Josipa Hatzea. U izvedbi sudjeluje 70-ak djece koja pjevaju, glume i plešu te po prvi puta u Hrvatskoj i sviraju okupljeni u orkestar sastavljen isključivo od tinejdžera.

Scenu splitskoga HNK-a okupirala su djeca, a jedan od njih je desetogodišnji iznimno nadareni Roko koji zahvaljujući posebnim moćima može oživjeti sve što nacrta na tabletu. U njegovom najužem krugu prijatelja su i fanatastična petorka koju čine: Bezobraznica, Nina, Stipe, Ena i Dario. Uz fantastiku, priča je začinjena ljubavnim zgodama i nezgodama.

Za nastanak mjuzikla zaslužne su skladateljica Nela Bujas Luketić i Jelena Bosančić, redateljica i koreografkinja. Svi izvođači, od glumaca, pjevača pa sve do orkestra, učenici su glazbene škole Josipa Hatzea. Mjuzikl je prožet različitom glazbom - od suvremene i elektroničke pa sve do tradicijske dalmatinske.

Rad na mjuziklu bio je izazov za mlade kreativce, no pripremalo se i vježbalo s guštom i zadovoljstvom. Ipak, sve se isplatilo jer publika je bila više nego zadovoljna. Mladi izvođači najavili su gostovanja i u više hrvatskih gradova.

Kako je prošla premijera provjerila je splitska ekipa HTV-a u razgovoru s Jelenom Bosančić, suautoricom i redateljicom mjuzikla i Tonijem Zaklanom, mladim Rokom i njegovim suglumcima: