Festival monodrame 'MONOK@'

U Krapinskim Toplicama počinje  prava poslastica za sve ljubitelje kazališta - Festival monodrame MONOK@. Radi se o festivalu jedinstvenom ne samo za Zagorje, nego za područje čitave Hrvatske, a organizira ga Kazališna družina 'Lutajuće kazalište'.

Tijekom festivala, koji traje do 16. listopada, gledatelji će moći uživati u sedam monodrama, sedam kultnih predstava koje su na neki način obilježile proteklih petnaestak godina, poput predstave Ksenije Pajić 'Shirley Valentin'. Želja je organizatora da festivla svake godine ima barem jednu premijeru, pa će se tako ove godine u Krapinskim Toplicama održati praizvedba predstave Gala teatra 'Samo jedna žena', u kojoj igra Matija Prskalo. Na repertoaru je i predstava gostiju iz Srbije, 'Zlatni lančić od bižuterije', u kojoj igra Andrija Milošević. Nakon svake predstave organizirana su druženje glumca i publike.

Festival večeras otvara Ksenija Pajić, kultnom predstavom 'Shirley Valentine'. Sutra će publiku nasmijati Andrija Milošević s predstavom 'Zlatni lančić od bižuterije'. Slijede 'Ja deda' s Perom Juričićem, 'Na rubu pameti' s Draganom Despotom, 'Marlene Deitrich' sa Ksenijom Prohaskom i 'Samo jedna žena' s Matijom Prskalom. Festival zatvara predstava Vilija Matule 'Münchhausen'.

O festivalu su u Dobrom jutru govorili glumica Ksenija Pajić i organizator Darko Putak: