Krčki srednjoškolci prvi u rapanju na engleskom

Nedavno su krčki srednjoškolci ostvarili zapažen uspjeh na natjecanju mladih u rapanju na engleskom jeziku.

U povodu Europskog dana jezika u zagrebačkom 'Vintage industrial baru' održano je višejezično natjecanje u rapu kojeg su osmislili i proveli u djelo predstavnici Talijanskog instituta za kulturu, Austrijskog kulturnog foruma, British Councila te Glavne uprava za pismeno prevođenje Europske komisije.

Rap skupina srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir pobijedila je u kategoriji učenika srednjih škola koji su se natjecali na engleskom jeziku, a otočki su rap-reprezentaciju činili Ana Toljanić (4.G), Marija Blažević (4.G), Dora Blažević (2.G), Vedran Mazi (4.HTT), Patrik Mikanović (4.E) i Nikica Stijepić (2.G). I autorice teksta su učenice četvrtog razreda gimnazije Ana Toljanić i Melanie Vičević, a na sve budno pazila mentorica profesorica Carol Marković.

Cilj ovog natjecanja bio je poticanje mladih na učenje stranih jezika, ali i  promicanje drukčijih metoda podučavanja koje se mogu provoditi u okviru hrvatskog obrazovnog sustava. Osim na engleskom, učenici su se tom prigodom još natjecali i u rapanju na talijanskom i njemačkom jeziku.

Iskustva s natjecanja u Zagrebu krčki učenici i njihova mentorica Marković  podijelili su s gledateljima emisije Dobro jutro, Hrvatska: