Imagine Croatia, festival za mlade glazbenike svih glazbenih stilova

IMAGINE CROATIA je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, pojedinci i grupe do najviše 8 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.

Regionalna predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održat će u nedjelju, 13. studenoga u Klubu hrvatskih glazbenika SAX u Palmotićevoj ulici, a rok za prijavu je 6. studenoga. Dvije odabrane grupe na predselekciji predstavljati će Zagreb i Zagrebačku županiju na finalnom koncertu koji će se održati, 10. i 11. prosinca u 18 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Osim zagrebačke predselekcije u studenom će se održati i Splitsko-dalmatinska, Varaždinska i Međimurska predselekcija.


Za nastup u finalu Imagine Festivala u Zagrebu treba se prijaviti i proći predselekciju za županiju. Informacije o predselekcijama i načinu prijavljivanja nalaze se na stranicama Hrvatske glazbene mladeži – www.hgm.hr. Ukoliko se u pojedinoj županiji ne organizira predselekcija, mladi glazbenici mogu se do 6. studenoga prijaviti direktno na natječaj za finalni koncert. U tom slučaju će o sudjelovanju na finalu odlučiti ocjenjivački sud nakon zadnje predselekcije u Zagrebu.


Ulazak u finale će jednoj od grupa omogućiti nastup i natjecanje na međunarodnom festivalu IMAGINE 2017., u Švedskoj ili Francuskoj te na nacionalnom festivalu u jednoj od zemalja organizatora Imagine festivala, a ostale nagrade su gostovanja na festivalima , Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj i još niz vrijednih nagrada koje će HGM objaviti neposredno prije finala.


U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007., pa će se u povodu 10. izdanja u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića 11. prosinca održati Međunarodni festival IMAGINE na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su 2015. održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu. Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika.