L Baštard - izložba pasa mješanaca

Četvrtu godinu na splitskome se Marjanu održala izložba pasa mješanaca, pod naslovom L Baštard. Prigoda je to bila da se podsjeti kako Split još uvijek nema azila za napuštene životinje.

Tromjesečna mješanka Bejbe tek je jedna od štićenica koja traži topli dom. Zasad je smještena kod privremene udomiteljice Eme. 

Tara koja je kao štene pronađena polumrtva u kutiji u kontejneru, već tri godine zahvaljujući dobrim ljudima ima svoj topli dom.

To je velika stvar, to je zadovoljstvo, kada dođem doma, nitko mi se ne veseli kao pas. Mene je prošla pasica spasila, ja sam imala infarkt i ona me je vodila u šetnju i ona mi je spasila život, priča Lidija Padovan

Smisao ove izložbe je druženje i osvještavanje ljudi da je pas najbolji prijatelj da ne okrećemo glavu napuštenim životinjama, nego da potražimo pomoć. Psi najčešće završe pod autom ili uginu od gladi. Imali smo primjer gdje su psu organi sami sebe od gladi pojeli, ističe Sunčica Orlić, organizatorica Izložbe mješanaca L'Baštard.

Nažalost, drugi po veličini grad u Hrvatskoj - Split, još nema azil, a samo je prošle godine ova Udruga od svega pet, šest volontera - privremenih udomitelja sa splitskih ulica spasila i udomila čak 80 pasa i na desetke mačaka i to diljem Hrvatske.