Škola Hrvatskog kralja Zvonimira u Krku - jedina srednja škola na otoku

U školi Hrvatskoga kralja Zvonimira u Krku obilježeno je 95. godina srednjoškolskog obrazovanja na otoku. Davne 1921. godine ta je škola otvorena kao realna gimnazija, a danas se, uz gimnazijski program, učenicima nude i drugi smjerovi. 

U proteklih 95 godina srednja škola Hrvatskog kralja Zvonimira, jedina srednja škola na našim otocima, kvalitetnim je obrazovanjem utjecala na razvoj cijeloga otoka. Već godinama učenici ove škole iznimno su uspješni, a ona je lani proglašena najboljom srednjom školom u Primorsko goranskoj županiji.

Prije 95 godina srednja škola Hrvatskog kralja Zvonimira osnovana je kao realna gimnazija, a danas uz ugostiteljska, turistička, tehnička i druga zanimanja i dalje ima velik broj gimnazijalaca.

Izvrsnih rezultata nema bez kvalitetnih profesora. No i učenici moraju biti visoko motivirani, a mi smo tu da im osiguramo kvalitetne uvjete za dobrobit cijelog otoka Krka, kažu u Primorsko goranskoj županiji.

Srednja škola Hrvatskog kralja Zvonimira ima i status eko škole, a promiče i društvene vrijednosti primjerice toleranciju, ljudska prava te njeguje kulturnu baštinu otoka Krka.