Stevie Wonder i prijatelji na koncertu za Princea

Šest mjeseci nakon iznenadne smrti glazbene legende Princea njegovi obožavatelji konačno će mu večeras moći odati počast na koncertu u rodnoj Minnesoti gdje će se okupiti brojne glazbene zvijezde, a predvodit će ih Stevie Wonder.

Spektakl, za koji su sve ulaznice već odavno rasprodane, održat će se pred 20.000 ljudi u gradskome centru Saint-Paul. Glazbenikova obitelj je istaknula da će to biti jedini koncert koji će se održati u znak sjećanja na pop ikonu Rogersa Nelsona.

Koncert se održava točno tjedan dana nakon što je za javnost otvoren kompleks u Paisley Parku u kojemu je pjevač živio i radio. Obitelj je iznimno zadovoljna što će obožavateljima dati mogućnost da sudjeluju u odavanju počasti našemu bratu Princeu, rekle su njegova polusestra Sharon Nelson i sestra Tyka Nelson.

Na sceni će se uz Stevieja Wondera, kojega je Prince smatrao uzorom unatoč različitim glazbenim stilovima, naći i pop zvijezda Christina Aguilera, mlada pop zvijezda Tori Kelly, legenda funka Anita Baker, a glazbenike će pratiti dvije grupe koje su pratile i Princea tijekom cijele njegove karijere - New Power Generation i 3rdEyeGirl.

Na koncertu će nastupiti brojne glazbene zvijezde koje su i osobno prijateljevale s Princeom poput kraljice funka Chake Khan i Morrisa Daya. Malo je poznato da je Prince bio ljubitelj fada, zbog čega će na pozornicu izaći fadistica Ana Moura, kojoj je Prince pomogao u karijeri.

Koncertu će prisustvovati i njegova bivša supruga Mayte Garcia s kojom se oženio 1996. godine te joj posvetio pjesmu Most Beautiful Girl in The World. Razveli su se 2000. godine, nakon čega je Mayte ispričala da ih je razdvojila tragedija. Naime, njihov sin umro je od Pfeifferova sindroma svega tjedan dana nakon poroda.

Cijena ulaznice za večerašnji koncert iznosi simboličnih 20 dolara jer su organizatori željeli privući što više lokalnih Princeovih obožavatelja.