5. sajam stipendija i visokog obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja u Rijeci organizira 5. sajam stipendija i visokog obrazovanja. Na predavanjima i radionicama u sklopu sajma studenti uče kako mogu dobiti stipendiju, kako otići na međunarodnu razmjenu, stručnu praksu, kako se zaposliti..

Sajam organiziran u Kampusu Riječkog sveučilišta ponudio je studentima 5000 stipendija u zemlji i inozemstvu. Zanimanje studenata nije izostalo.

Dobra iskustva studiranja i stručnog usavršavanja Leo Kovač ponio je iz Praga. Šest stjedna na patologiji. 2 tjedna na radiologiji i mogu reći da sam puno naučio, kaže.

Danas 23 posto, nešto manje od četvrtine studenata u Hrvatskoj prima stipendiju. Cilj bi trebao biti da većina prima stipendiju. Onima koji primaju stipendiju ona iznosi u prosjeku 950 kuna, rekao je izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja Ninoslav Šćukanec, izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja.

A to im pokriva jednu trećinu ukupnih troškova studiranja.

Uvijetima studiranja zadovoljno je i naših 200 stipendista u Njemačkoj, koja je ovogodišnja zemlja partner na Sajmu stipendija.

Na Sajmu zainteresirani studenti mogu dobiti sve potrebne materijale, informirati se i razmijeniti kontakte. Predstavljene su stipendije sveučilišta od Slovenije do SAD-a.