Prvi put u povijesti - Dubrovačke zidine dočekale milijuntog posjetitelja u godini

U Dubrovniku turistička sezona još je u punom jeku, statistika bilježi milijune gostiju, a danas su dubrovačke zidine oborile još jedan rekord - prvi put u povijesti dočekale su milijuntog posjetitelja u godini.

Građene od 13. do 17. stoljeća za potrebe obrane Dubrovnika, danas su gradske zidine najposjećeniji spomenik ne samo u Dubrovniku, nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Danas je stigla na zidine, prvi put u njihovoj povijesti, milijunta posjetiteljica. Njemica Tereza doputovala je kruzerom i jedini slobodan sat u gradu odlučila je iskoristiti za obilazak zidina. Nemoguće, zamijenili smo novac samo da bismo platili ulaznicu, a sad smo dobili besplatan obilazak i nagradu, kaže.

Prigodnu nagradu uručilo joj je Društvo prijatelja dubrovačke starine, koje se brine za očuvanje zidina. Prihod od ulaznica namjenjen je gradu Dubrovniku i  za obnovu zidina.

Ove se godine na zidinama očekuje 15% više posjetitelja nego lani, stoga su odlučili da će dogodine povećati cijenu ulaznice - sa 120 na 150 kuna. Ne boje se da će to utjecati na posjećenost jer dubrovačke su zidine u svijetu i te kako poznate. Doći u grad, a ne posjetiti zidine - veliki je propust za turiste.