Vidikovci Oči Vinodola

Blizina mora i šume čine Vinodol idealnim mjestom za odmor, osobito ako volite onaj aktivni. Od sportskog ribolova, lova, jahanja, fotosafarija, paraglajdinga i zmajarenja sve do planinarenja i biciklizma. Ondje je 300-tinjak kilometara planinarskih staza, a povezane su - vidikovcima. 

Vidikovci Oči Vinodola - prekrasna su turistička priča satkana od bogate povijesti, brojnih kulturnih i povijesnih spomenika, prirodnih ljepota i tradicije.

Dakle, radi se o 6 vidikovaca. Svaki vidikovac se posebno pruža poseban jedinstven pogled na Kvarner i otočje. Različite su nadmorske visine i ono što je bitno u ovom projektu smo htjeli sve poprilično slično opremiti, da ima parking, klupice za sjedenje, košare za smeće i svu potrebnu signalizaciju, objasnila je direktorica TZ-a Vinodolske općine Iris Bruketa Milić.

Od prvog vidikovca koji se nalazi iznad Drivenika, do posljednjeg, koji je iznad Klenovice, udaljenost je 65 kilometara. Staze prolaze krškim i šumskim područjima, a povezane su asfaltiranom cestom bez spuštanja u naselja.

Mi smo također napravili i označili planinarske staze, biciklističke staze i sad jedan dio njihovih ruta su i vidikovci. Prema tome, to je jedan program koji obuhvaća više ponuda, uz to tu je i staklena kapelica, nebeski labirinti, rekao je direktor TZ-a Novi Vinodolski Vladimir Butković.

Raritet je i jedino okruglo groblje iznad Ledenica, podno Šenoine Kugine kuće te svakako ostaci frankopanskih kaštela na koje se pruža pogled. 

Jedno je Vinodol doživjeti putujući kroz njega, razgledajući pregršt prirodnih i povijesnih znamenitosti, a nešto sasvim drugo i čarobno je, sagledati ga iz ptičje perspektive.