Škola kuhanja: Omlet s povrćem

U Školi kuhanja i danas su kuhali  kuhari amateri iz svih dijelova Hrvatske. Oni su strastveni zaljubljenici u kuhanje, polaznici škola kuhanja. Kuharica amaterka Monika Smojver, profesorica informatike iz Zagreba, pripremila je jelo omiljeno i poznato širom svijeta, omlet s povrćem.

Gledateljima je pokazala kako uz male tajne u tehnici pripreme napraviti ukusan omlet, pravilnog i prepoznatljivog oblika. Uz isticanje važnosti dobro ugrijane tave, Monika je pokazala tehniku miješanja jaja u tavi, kao i tehniku preklapanja omleta, koja nestručnoj ruci može predstavljati problem.

OMLET S POVRĆEM

SASTOJCI
Za 1 osobu:
jaja - 3 kom    
svježa paprika    
mladi luk      
tikvica      
voda (topla)
ekstra djevičansko maslinovo ulje 
sol, papar

POSTUPAK PRIPREME 
Povrće oprati, očistiti i narezati na trakice ili manje kockice. Dobro ugrijati ekstra djevičansko maslinovo ulje. Pomicati tavu napred-nazad i u isto vrijeme drugom rukom uz pomoć vilice miješati jaja. Kad se donji dio omleta počne stiskati, stati s mješanjem i kratko pričekati da rubovi omleta počnu bijeliti (koagulirati). Nagnuti tavu u jednu stranu da omlet klizne prema rubu. Na jednu polovicu dodati sjeckano povrće, te drugu polovicu preklopiti u prepoznatljivi oblik
omleta.

ŠKOLA KUHANJA je kratki kulinarski serijal u kojem jela objašnjavaju i pripremaju kuhari amateri, ljudi raznih zanimanja, starosti, podjednako žene i muškarci. Možete ju gledati svaki radni dan na HRT1 u 20 sati.

Kulinarski serijal možete pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.