Argentinski film "Naš posljednji tango" pobjednik 11. DOKUarta

Hrvatskom premijerom austrijsko-turskog filma te proglašenjem najboljih ostvarenja, sinoć je u Bjelovaru završio 11. DOKUart - međunarodni festival dokumentarnog filma.

Obilovao je filmskim premijerama, radionicama, razgovorima s autorima i punio kinodvoranu.

Premijerno u Hrvatskoj na bjelovarskom DOKUartu publika je vidjela film austrijskog autora Mujezin. Priča je to o natjecanju u pjevanju za najboljega turskog mujezina - vjerskog pjevača koji iz minareta džamije poziva na molitvu. U Turskoj ih je sedamdeset tisuća.

U završnici DOKUarta prikazan je i dokumentarni film osnovnoškolaca nastao na ovogodišnjoj radionici pod vodstvom Borisa Poljaka i Damira Čučića.

A onda je publika rekla svoje, na festivalu na kojemu najbolje filmove bira jedino publika. Apsolutni pobjednik je argentinski film "Naš posljednji tango". Priča je to o dvoje najpopularnijih plesača u povijesti tanga. Tako je odlučio i Ocjenjivački sud mladih.

A koliko je snažan dojam film ostavio na njih pokazali su i sami - zaplesavši pred oduševeljenom publikom. Ovogodišnji DOKUart publici je donio neka od najvećih suvremenih dokumentarnih ostvarenja. A ona je to znala nagraditi - odaziv je bio veći nego ikad.