Posebno priznanje filmu "Ne gledaj mi u pijat" u Varšavi

Debitantski dugometražni igrani film Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat osvojio je Posebno priznanje na upravo završenom 32. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi.

Film je u Varšavi prikazan u sklopu natjecateljskog programa prvih i drugih filmova zajedno s još 15 dugometražnih naslova, a o najboljim filmovima odlučivao je žiri u sastavu: Reza Dormishan, izraelski redatelj i scenarist, Iza Igel, poljska producentica te Julia Sinkevych, direktorica Međunarodnog filmskog festivala u Odesi. Najboljim filmom ove selekcije proglašen je francuski film Toril  Laurenta Teyssiera.

Scenarij i režiju filma Ne gledaj mi u pijat potpisuje Hana Jušić. Glavne uloge nose Mia Petričević, Arijana Čulina, Zlatko Burić i Nikša Butijer. Producentica je Ankica Jurić Tilić, a produkciju potpisuju Kinorama u koprodukciji s tvrtkom Beofilm (Danska) i Hrvatskom radiotelevizijom.

Svjetska premijera filma održana je početkom rujna u programu Dani autora u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, gdje ga je žiri Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA) nagradio kao najbolji europski film spomenute sekcije.

Nakon Venecije, prikazan je i u programima Međunarodnog filmskog festivala u Rejkjaviku te Međunarodnog filmskog festivala u Vancouveru. Krajem listopada film putuje u Japan, gdje će biti prikazan u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Tokiju, a sredinom studenoga imat će i svoju hrvatsku premijeru u natjecateljskom programu 14. Zagreb Film Festivala.