Svečano otvoren modernizirani zagrebački Zoološki vrt

Modernizirani zagrebački Zoološki vrt svečano je otvoren u nedjelju, 16. listopada. Novo lice ZOO-a posjetitelji će moći razgledati od 9 do 17 sati, a za dolazak će moći koristiti samo glavni ulaz, onaj izgrađen na mjestu staroga kraj Prvoga maksimirskog jezera.

Nakon dvije godine radova dovršen je projekt "Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba prva faza", a edukatori i drugi djelatnici ZOO-a posjetitelje će upoznavati s najvažnijim novostima. Na nekoliko ih mjesta očekuju i atraktivni zabavni sadržaji, ističu u priopćenju iz ZOO-a.

U sklopu tog projekta, u Vrtu su izgrađeni volijera za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, glavni ulaz u ZOO, nastamba za dalmatinske pelikane, Edukacijski centar te restoran s vidikovcem i odmorište.

Obnovljeni su Lavlji most i kip Napuljskog ribara, a izgradnjom Darwinova i Ribareva mosta prema Labuđem otoku i uređenjem tog otoka, Zoološki vrt se prvi put nakon 1930. godine proširio na dodatnu površinu.

U 13,45 sati ispred Labuđeg otoka violončelistica Ana Rucner izvest će Odu radosti, a prema zagrebačkom će se nebu vinuti baloni Divljeg srca grada. Otvorenjem novoga glavnog ulaza u nedjelju zatvara se onaj privremeni na istočnoj strani Vrta.