Djevojkama iz "Marigolda" medalje u Europskom prvenstvu u zumbi

U sklopu delničke Osnovne škole Ivan Goran Kovačić djeluje udruga Marigold. Ona okuplja djevojke koje se bave plesom zumba. Nakon što su bile uspješne na zagrebačkom natjecanju u svibnju, kvalificirale su se za Europsko prvenstvo u Rimu, odakle su se vratile s mnogobrojnim vrijednim priznanjima.

Devet delničkih plesačica su Lara Gržanić, Alma Dedić, Lorena Pukec, Saša Kvaternik, Linda Barjaktaraj, Melani Mance, Melani Mihel, Alicia Kiš i Dvina Šnajdar.

Sve one treniraju minimalno dva puta tjedno po sat vremena, a pred natjecanja taj se ritam bitno pojačava i radi se svaki dan po sat vremena pa su, pripremajući se za nastup u Rimu, s pojačanim radom krenule već nakon kratke ljetne pauze, posebno intenziviravši treninge desetak dana prije puta u Rim.

Dvijema zlatnima i jednom srebrnom medaljom nagrađen je njihov 4-godišnji rad te mnogi sati vježbe i plesa. Najbolje su bile u usklađenosti u pokretu, koreografiji te izgledu lica i tijela, a trema je, kažu, nestala već s prvim taktovima glazbe.

Druženje s ostalim plesačicama bilo je neprocjenjivo, kažu djevojke, a takve su i prednosti koje donosi ova vrsta plesa.

Biti najbolji među pedesetak koreografija iz 11 zemalja svijeta, velik je uspjeh i ne samo da su djevojke vidjele Rim, plesale i zabavile se, već su kući donijele i priznanja koja svjedoče da to što rade - rade odlično, baš na europskoj razini.

Pogledajte dio pobjedničke koreografije!