Mjesto na kojem vježbate... mozak

Zagreb je postao bogatiji za još jedno zabavno mjesto. Igra, zabava, druženje i bildanje sivih moždanih sdtanica- sve na jednom mjestu. Nije ni igraonica, ni učeonica, već sve u jednom- mozgaonica.

Mozgaonica
- jedinstveni  koncept u svijetu, ovih se dana smjestila na zagrebačkoj Zavrtnici. 600 kvadratnih metara čiste zabave; teretana za mozak u kojoj umjesto na spravama vježbate na didaktičkim igračkama. A ima ih više od stotinu. Otvorena je za sve dobne skupine, bez obzira na 'mozgovnu kondiciju'. Igrice su raspoređene po težini ,od 1 do 3. Jedan  je lagana, a za tri treba i nekoliko sati slaganja. Imamo afričke igre, čovječe ne ljuti se; jako puno igračaka,  objašnjava Roko Živković

Cilj je mozgaonice ljude vratiti korijenima, igri, zafrkanciji, da se ponovo druže s prijateljima, a u sve je ugrađeno i puno edukacije. Djeca kroz igru uče, razvijaju svoje motoričke sposobnosti, razmišljaju i uče kako donositi odluke, vježbaju razmišljati izvan okvira. U tri modrene, neobične, no prije svega zabavne učionice, organizirat će se predavanja, druženja pa i proslave rođendana. Surađivat će se i sa školama, a cilj je dovesti igračke u školu, da postanu dio kurikuluma i na taj način učine zanimljivijim učenje svih predmeta.

Predavanja u mozgaonici izvodit će se kao dio izvannastavnih aktivnosti, pod budnim okom stručnjaka. Imamo šest educiranih profesora, koji su nakon treninga dobili licence. Naši profesori su profesori matematike i psihologije te  imaju iskustva s djecom. Posjedujue tzv. thinking coach licence, a i želimo širiti upravo taj edukacijski program u Hrvatskoj,  ističe Roko Živković.

Ovo jedinstveno mjesto poziva na igru, razmišljanje i 'bildanje' moždanih vijuga. Ali još važnije: budi ono uspavano dijete u svima nama i vraća u vrijeme kada je sve bilo ljepše - djetinjstvo.