Vukovarski vodotoranj kao 3D razglednica

Vinkovčanin Krunoslav Soldić od običnih komadića papira i malo konca stvara prava umjetnička djela. Jedini u cijeloj zemlji izrađuje 3D razglednice, a motiv mu je vukovarski Vodotoranj.

Treća dimenzija u origami tehnici oduševila ga je prije dvije godine kad mu je prijatelj iz Vijetnama poslao neobičnu preklopljenu razglednicu. Kad mu je iz obične razglednice "iskočila" pariška mini katedrala, Krunoslav se odmah primio konca i papira. Jednostavno sam to pogledao preko interneta skinuo u svoju glavu i onda sma to isjekao napravio svidilo mi se, kaže.

Treću dimenziju udahnuo je slavonskoj kočiji i jedrenjaku. A onda mu je u rukama oživio vukovarski vodotoranj - sa svim svojim ranama.

Svaki paprirnati vodotoranj je unikat. Jer ih Soldić jedini u Hrvatskoj izrađuje u 3D formatu. Bio sam u Zavodu za intelektualno vlasništvo išao sam to patentirati odnosno prijaviti za autorsko pravo i onu ostali paf iznenađeni kad su to vidjeli, dodaje.

Planira ih dnevno sastaviti 20-ak, a kad ih proda dio zarade donirat će za obnovu pravog vodotornja.

Do sada je za obnovu vodotornja prikupljeno više oko 11 milijuna kuna.  Za sve donatore Soldić je osmislio i ove zahvalnice iz kojih se ponosno uzdiže ovaj vukovarski ljepotan.