Phil Collins vraća se na pozornice Londona, Koelna i Pariza

Britanski glazbenik Phil Collins objavio je da se nakon gotovo deset godina vraća na koncertnu pozornicu nastupima u Londonu, Parizu i Koelnu.

Collins
, koji je 2011. najavio povlačenje iz svijeta glazbe kako bi se posvetio obitelji, održat će pet koncerata u londonskom Royal Albert Hallu u lipnju, a potom će po dva koncerta održati u Koelnu i Parizu u okviru turneje 'Not Dead Yet: Live'.

Collins (65) je slavu stekao kao bubnjar i kasnije glavni vokal rock grupe Genesis. U samostalnoj karijeri poznat je, među ostalim, po hitovima 'Another Day in Paradise' i 'In the Air Tonight'.

Na zadnjoj turneji bio je 2007. Objašnjavajući razloge povratka glazbi, Collins je kazao kako su mu djeca rekla da bi se trebao vratiti i nastaviti baviti glazbom. Mislili su da je moja mirovina preuranjena, ali ja sam doista želio prestati svirati i biti s djecom, biti im otac. Sada kad sam otac, mogu otići, kazao je Collins za Reuters. Ljudi su mi proteklih godina govorili: Nedostaješ nam, nitko ne radi ono što ti radiš i bilo bi sjajno kad bi se vratio i održao nekoliko koncerata, dodao je.