Chuck Berry proslavio 90. rođendan prvim albumom nakon 40 godina

Pionir rocka Chuck Berry proslavio je 90. rođendan najavom novog albuma, prvog nakon gotovo 40 godina.

Album jednostavna naziva "Chuck",  snimljen je u studijima blizu St. Louisa u Missouriju, njegovu rodnome gradu i sljedeće godine trebao bi biti u prodaji.

Smatran jednim od otaca rock 'n' rolla i jednim od najboljih gitarista, Chuck Berry je sudjelovao u oblikovanju popularne kulture 1950-ih godina, ali i razvoja glazbe u spoj rhythm & blues, a prepoznatljiv je po posebnom scenskom nastupu i stilu sviranja gitare.

Njegov hit "Johnny B. Goode" iz 1958. do danas je ostao jedan od najpriznatijih naslova popularne glazbe i čak je odabran među pjesme koje su 1977. lansirane svemirskom sondom "Voyager" kao otisak Zemljana prema mogućim izvanzemaljcima.

"Chuck" će biti prvi njegov album nakon 38 godina, a posvetio ga je supruzi Themetti Berry s kojom živi 68 godina. Draga, ostario sam! Dugo sam radio na tom albumu, sada mogu prekinuti, napisao je u priopćenju.

Album je snimio sa svojom skupinom, sa sinom Charlesom Berryjem mlađim na gitari, a predstavit će ga brojnim događajima, najavila je njegova diskografska kuća.