Večeri društvenih igara u splitskoj udruzi Info zona

Kada ste posljednji put zaigrali neku društvenu igru? Od ove subote ponovno se održavaju večeri društvenih igara u splitskoj udruzi Info zona. Nisu svi mladi samo na mobitelima i videoigrama; mnogi se i dalje znaju zabavljati i družiti i uz društvenu igru.

Zaboravite 'Čovječe, ne ljuti se' ili 'Monopol' - članovi Udruge za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku u Info zonu donijeli su 30-ak različitih igara. U svojoj kolekciji imaju ih više od 150. Igra 'Dead of winter' na tržište je stigla prije samo mjesec dana.

Među okupljenima je najmlađi 15-godišnji Luca Sardelić. Pozorno sluša komplicirana pravila nove igre. Za razliku od igre stare mjesec dana, za susjednim stolom igra se igra stara tisuće godina. Duje Munitić nema partnera za igru pa mu društvo pravi reporter - potpuni amater koji brzo gubi partiju šaha.

Za trećim se pak stolom igra 'Mali svijet', još jedna igra iz bogate kolekcije Udruge F&ST. Splitska Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku osnovana je tek prije pola godine. Ima 20-ak članova. U Hrvatskoj stalno raste broj ljubitelja ovakvih igara koje u Europi i Americi igraju stotine tisuća ljudi.

Pod nazivom 'Ajmo se igrat' ova je udruga u prošloj sezoni organizirala gotovo 30 večeri modernih društvenih igara u klubu Zona. Umjesto u kafiću ili parku uz alkohol, mladi ovdje igrajući se u društvu mogu provesti dio subotnjeg izlaska.

Godine nisu važne, svi su pozvani. Svake subote navečer u Info zoni u Splitu možete računati na odličnu zabavu i druženje.