Ana Lokas - nagrađena za najboljeg turističkog animatora

Šibenska plaža Banj i tvrđava Barone u probranom su društvu nominiranih za ovogodišnje turističke nagrade. Slatko išćekivanje potrajat će još koji dan - jer najbolji će biti proglašeni na Danima hrvatskog turizma 26. listopada.

No, drniški turizam jednog dobitnika već ima - Ana Lokas najbolji je turistički animator. Mjesto radnje - tematski park 'Etnoland Dalmati' u Pakovu selu. Vrijeme radnje - bilo koje. Predsezona, sezona, posezona. Goste uvijek dočeka vrijedna domaćica.

U akciji Hrvatske turističke zajednice 'Čovjek, ključ uspjeha' Ana Lokas proglašena je djelatnicom godine u kategoriji turistički animator. Nadala se, da budem 100% iskrena, nisam. A osjećaj je fantastičan, izuzetno sam ponosna, izuzetno sam sretna, počašćena i nadam se da će ovo doba koje dolazi, zapravo, opravdati tu nagradu svojim radom i svojim djelom, kaže Ana.

Dokazala je Ana već da dobro zna što radi. Rođenu Zagrepčanku u ovaj kraj doveo je posao i ljubav. Vrijedna etnografska zbirka 'Didove kuće' upisana je kao kulturna baština Republike Hrvatske. Ana i kolege znaju kako je predstaviti turistima.

Predstaviti turistima vrijedni šibenski fortifikacijski objekt izgrađen prije 370 godina bio je cilj projekta Barone. Pod motom: otkrivanje bogate prošlosti - put prema uspješnoj budućnosti. Pa se tvrđava Barone našla među tri finalista u kategoriji kulturna atrakcija godine.

A da Šibenik i u ponudi sunca i mora ima vrijednog igrača dokazuje plaža Banj. Koja konkurira za plažu godine. Zahvaljujući kojoj se u gradskoj jezgri stare kuće prenamjenjuju u sobe i apartmane. A Šibenik se ucrtao na turističku kartu Hrvatske.