Michael Moore predstavio film o putovanju u 'TrumpLand'

Angažirani američki redatelj Michael Moore, autor filma 'Fahrenheit 9/11' o reakciji bivšeg predsjednika Georgea W. Busha na terorističke napade, predstavio je u New Yorku novi dokumentarac naslovljen 'Michael Moore u TrampLandu' (U Trumpovoj zemlji).

U filmu Moore niže gluposti na koje je naišao dok je pokušavao u Ohiju prikazati svoj spektakl o američkoj predsjedničkoj kampanji. Redatelj nagrađen 2003. Zlatnom palmom u Cannesu za film o američkoj opsjednutosti vatrenim oružjem (Bowling for Columbine, prevedeno Ludi za oružjem), bio je onemogućen izvesti svoje 'one-man-show' u kazalištu Midland u Newarku, zbog toga što je njegov spektakl ocijenjen previše polemičnim.

Dođite vidjeti film koji su republikanci u Ohiju pokušali stopirati, stoji u najavi filma. Michael Moore hrabro i komično svojim one-man-showom zalazi u najdublje sfere 'TrumpLanda' tjednima prije predsjedničkih izbora, stoji u sinopsisu.

Moore je u predizborima podržao demokrata Bernijea Sandersa, a ne Hillary Clinton jer je ona podržala američku invaziju na Irak 2003., kao tadašnja senatorica New Yorka.

Trumpland je drugi Mooreov film ove godine nakon filma 'Where to Invade Next' u kojem se igra pseudoosvajača koji 'zabija' američku zastavicu kamo god krenuo na zaprepaštenje prolaznika.