'Dobri Djedica' dostavio 111. konvoj humanitarne pomoći Hrvatskoj

Guenter Geier čovjek je velikog srca i uvijek je tamo gdje je pomoć potrebna. Pomagao je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Siriji. Ovih dana stigao je na Kvarner sa svojom 111. donacijom za Hrvatsku. Simbolična, ali slatka - 111 kilograma bombona za riječki Dom Svete Ane.

Humanitarac Geier ili 'Dobri Djedica', kako ga od milja zovu - svojim je velikim srcem zadužio mnoge. Kada je trebalo pomoći, on je uvijek bio tu. Sve je počelo kada sam na televiziji vidio ratne strahote koje su zahvatile Hrvatsku, tu malu djecu. Odluka je odmah pala - prikupiti ću pomoć i organizirati humanitarni konvoj za Hrvatsku, kaže.

Tako je počelo i nastavilo se sve ove godine. Humanitarni konvoji stizali su do Slavonije, Gorskog kotara, Dalmacije,  Kvarnera. Ponekad čak tri tegljača potrepština. Sve kako bi se pomoglo onima s kojima se sudbina poigrala. Kada sam odradio 70. konvoj za Hrvatsku razbolio sam se, doživio sam srčani udar. Rekao sam 'Dosta je', no evo, 111. konvoj je tu. Ali sada se zaista povlačim, imam mlađu ženu o kojoj trebam brinuti, dodaje.

No kod dobrog Guentera - nikad se ne zna! Taj 'liječnik za lutke' koji već više od pola stoljeća popravlja porculanske lutke od Njemačke do Austrije, nikada nije zatomio dijete u sebi. A ono je, kažu njegovi bližnji, uvijek spremno za pomaganje i radost!