'Dame biraju' u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu sinoć su gostovali glumci Altteatra iz Sarajeva. Riječ je o zanimljivom projektu koji će idućih nekoliko dana moći vidjeti i publika u drugim dijelovima Hrvatske.

Altteatar je zapravo nevladina organizacija koja je u posljednjih 10 godina svojim projektima za odrasle i djecu bila dom za 100-tinjak umjetnika.

U Slavonskom Brodu igrali su 'Dame biraju'. Grupa nezaposlenih mladića smišlja način kako preživjeti i zaraditi. Laki novac je u muškom striptizu.

Nekako smo shvatili da je najbolje, prilagodili i nekako uklopili da svima bude dosta pristupaćno i pitko, a opet s jednom jasnom i preciznom porukom, rekao je Enes Salkovic, glumac 'Altteatra'.

Prema predstavi nastao je i poznati britanski film 'Skidajmo se do kraja'. Kako u filmu, tako i u predstavi, smijeh je ipak samo okidač promišljanja socijalnog stanja na ovim prostorima. Tmurni svijet današnjice kroz zdravi bosanski humor.

Redatelj je poznati bosanskohercegovački glumac Admir Glamočak, kojem ovo nije prvo redateljsko iskustvo. Idućih dana predstava 'Dame biraju' moći će se pogledati i u Zadru, Splitu, Rijeci, Zagrebu.