I hrvatski rock bendovi sve češće u Irskoj

Sve češće se govori o hrvatskom pivu i hrvatskim brkovima u Irskoj? O čemu se radi razjasnio je glazbeni kritičar Ante Batinović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Radi se o izvozu hrvatskoga rocka koje će možda rezultirati i izvozom našega piva…  Taj interes za hrvatski rock u Irskoj rezultat je i toga što su posljednjih godina mnogi mladi, u nas, trbuhom za kruhom krenuli u svijet, a jedna od najomiljenijih destinacija je upravo Irska, posebno Dublin.

Interesantno da su nekada Irci trbuhom za kruhom odlazili preko Atlantika u Ameriku, što su genijalno opjevali i odsvirali svjetski poznati The Pogues, ali i mnogi drugi irski glazbenici. U nas još nema pjesama o odlasku mladih Hrvata u Irsku, ali su zato u Irskoj svirale naše popularne rock grupe: Kandžija, Brkovi i Hladno pivo... za sada. Pa u glazbenim krugovima kruži šala o izvozu hvatskog piva i brkova u Irsku.
Naše grupe nisu gostovale u nekoj 'običnoj krčmi' nego vrlo uglednom pubu, uglednom po ugošćavanju svjetskog alternativnog rocka. Time se zapravo nastavlja tradicija gostovanja hrvatskih glazbenika diljem Europe za naše iseljenike. Koncerti su prošli dobro, karte su bile rasprodane, a dio publike bili su i Irci koje zanima dobra rock glazba.

U očekivanju nastavka gostovanja hrvatskih rock bandova u Irskoj u Zagrebu je postalo jako živahno s koncertima i to najrazličitijih žanrova.

Kultna slovenska grupa Lačni Franz pod vodstvom podjednako kultnog Zorana Predina, u petak u Tvornici predstavlja studijski album 'Svako dobro', koji je izdao nakon pauze od preko dva desetljeća. U isto vrijeme u Domu sportova gostuje popularna grupa S.A.R.S., koja je i za subotu rezervirala veliku dvoranu, pa će svi njihovi ljubitelji doći na svoje.

25. listopada u KD Vatroslav Lisinski nastupaju Đani Stipaničev i Renata Sabljak, pravci Komedije koji će zajedničkim nastupom obilježiti velikih 20 godina njihove suradnje. Često zaboravimo na Komedijino umijeće u stvaranju mjuzikala i njezinih zvijezda, pa je ovo prigoda da se publika podsjeti na značaj Komedije i njenih prvaka.