Multikulturalnost se u sisačkom dječjem vrtiću živi svaki dan

Dječji vrtić Sisak Novi u sisačkom naselju Caprag već godinama obilježava Dan multikulturalnosti koji je postao tradicionalni događaj. Multikulturalnost se u vrtiću živi svaki dan, kroz brojne aktivnosti djece i odraslih u šarenom okruženju prilagođenom najmlađima.

U vrtiću obojenom svim bojama najmlađi se upoznaju s kulturom, običajima i bogatstvom naroda svih krajeva svijeta. Djeca o multikulturalnosti govore, ali je svakodnevno i žive.

Mi slavimo multikulturalnost na mjesečnoj razini. Naš vrtić pršti sobama koje su zaista iz svih područja, državama, regijama, rekla je Ljubica Ivšić, ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Novi.

Svaka učionica u vrtiću uređena je u jedinstvenom stilu. Tako primjerice djeca mogu popiti čaj u turskoj sobi ili izrađivati tradicionalne predmete od drva u posavskoj.

Sisak ima to bogatstvo da ima brojne nacionalne manjine, imamo nekoliko vjerskih opredjeljenosti i zaista učimo djecu da je to sve naše bogatstvo, istaknula je Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska.

Grad Sisak jedan je od rjetkih koji je svoj djeci omogućio predškolsko obrazovanje. Budućom suradnjom s Turskom razvojnom agencijom, koja iza sebe već ima neke projekte u Hrvatskoj, nadaju se da će dodatno unaprijediti sadržaje predškole i vrtića.

A na pravom putu su i djeca koja će u život zakoračiti s tolerancijom prema drugima bez obzira na njihove različitosti.