Studenti i dalje čekaju otvorenje doma u Kninu

Iako je otvorenje kninskog studentskog doma najavljivano za listopad, od toga ove godine neće biti ništa. Investitor - Grad Knin - tek je nedavno dobio novac koji je država obećala dati za njegovo opremanje. Izvođač je izabran - a s opremanjem se počinje za koji dan. No studenti su već nestrpljivi. Još jednu akademsku godinu opterećivat će ih visoke stanarine.

Uplatila je država četiri milijuna kuna za opremanje interijera. Izvođač je dobio i rok od 60 dana, no posla će još imati i građevinari. Bilo je određenih primjedbi Udruge za invalide koji su tražili da se pojedini ulazi i prolazi prilagode invalidima to se sada ispravlja, rekao je Nikola Blažević, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Knina.

Do kraja godine Dom će biti potpuno 'ušmnikan'. No 80 ležajeva punit će se ipak tek iduću akademsku godinu. Zbog probijenih rokova prijave za ovu su preskočili, a zainteresiranih ima. I nisu financije jedini razlog.

Odluka je investitora - dom će 'prepisati' na Veleučilište. Papirologija se već rješava. Adaptaciju dviju bivših vojnih zgrada financirala je Europa sa 16,7 milijuna kuna.

No i tu je 'zaškripilo'. Na dušu to ide, kaže Grad, prvom izvođaču radova. Ugovor su s njim prekinuli i gradilište prepustili drugom. A u starim vojnim skladištima uređen će biti i multimedijalni centar. Udomit će i Gradsku knjižnicu.
Kninu - gradu s 10 godina starim Veleučilištem - dom kronično nedostaje.

Projekt 'Studom' Kninjani će zaključiti osam godina nakon što je pokrenut. Za to vrijeme gotovo su tri generacije studenata s diplomom izišle s kninskoga Veleučilišta.