Prvi specijalistički studij kreativne terapije

Prvi specijalistički studij kreativne terapije u Hrvatskoj djelovat će u sklopu osječke Umjetničke akademije. Zanimanje je zasad, unatoč visokoj cijeni, veliko jer završetak tog studija nudi mnogobrojne mogućnosti.

Studij se osniva u suradnji s Medicinskim fakultetom u Osijeku. Terapeutska svojstva umjetnosti poznata su već dulje vrijeme, no u Hrvatskoj je to i dalje pomalo neistraženo područje. Stoga će ovo biti velik izazov i studentima i predavačima.

Smjerovi: Muzikoterapija, Art terapija, Terapija plesom i Dramoterapija otkrivaju - ovo će biti studij širokog spektra. Predavači će biti vrhunski stručnjaci iz Hrvatske, ali i  svijeta. To je itekako važno jer mnogi su umjetnici i dosad radili s djecom i starijima koji imaju posebnije potrebe, no nisu bili dovoljno edukacirani. Potreban je umjetničko-znanstveni pristup.

Zanimanje za ovaj studij koji će trajati četiri semestra je veliko, a koliko će polaznika biti upisano, znat će se potkraj ove godine jer u siječnju nastava, koja će uključivati mnogo praktičnog rada, već počinje.