Good food festival u Dubrovniku

U Dubrovniku je otvoren Good food festival. Festival dobre hrane, kako ga zovu u Dubrovniku, privlači i turiste i sve one koji uživaju u slasnom zalogaju. Uz dubrovačku kuhinju na festivalu se predstavljaju gastronomske delicije iz cijeloga svijeta. Prvi dan festivala posvećen je jabukama i tradicionalnom jelu Žrnova na Korčuli žrnovskim makarunima.

Sajmom zdrave hrane na Pilama na koji su pohrlili radoznali turisti i radionicom posvećenom svjetskom danu jabuka za djecu započeo je Good food festival.

U četiri dana festivala očekuju nas radionice i niz zanimljivih gastronomskih događaja. Kao što su dakle sva četiri dana ponude posebnih menija u dubrovačkim restoranima uz iznimno popularne cijene, zatim vino kušnje u 10 vinskih barova, internacionalni programi poput gostovanja grada Graza iz Austrije sa svojom turističkom ponudom, potom radionica indijske hrane i začina, rekla je Jelka Tepšić iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Otvorena je i radionica tradicionalne kuhinje u Deši. Prikazano je kako pripremiti žrnovske makarune. Tradicionalno je to jelo Žrnova na otoku Korčuli, priprema se u svečanim prigodama, a karakteriziraju ga specifično izrađeni makaruni od domaćeg tijesta koji se preliju potom umakom od goveđeg mesa.

Karlovačka županija predstavlja svoju gastro-ponudu i slijedit će gastroture po dubrovačkim restoranima i gala večere. Sve će završiti Dubrovačkom trpezom, stolom uzduž cijelog Straduna na kojem će svoja jela predstaviti i ponuditi dubrovački hoteli i restorani.

U nedjelju u 11 sati trpeza će biti spremna, a u njoj će, nema sumnje, uživati i Dubrovčani i još uvijek brojni gosti grada.