Tamara Krklec Čvangić najuzornija je hrvatska seoska žena

Tamara Krklec Čvangić iz Brodaraca je Najuzornija hrvatska seoska žena u 2016. godini. Odlučio je tako stručni žiri na izboru koji je nedavno održan u Grabarju kod Kutjeva, izabravši upravo Karlovčanku među 15 natjecateljica iz 10 hrvatskih županija.

Izbor za najuzorniju seosku ženu nije izbor ljepote, jer najuzornija se mora isticati osobnošću, gostoljubivošću i šarmom. Svih 15 kandidatkinja bavi se poljoprivrednom proizvodnjom na obiteljskom gospodarstvu, humanitarnim radom te se brine za očuvanje tradicije i običaja.

Izbor, inače, provodi udruga Uzorne hrvatske seoske žene i to svaku godinu u drugoj županiji, onoj iz koje je prošlogodišnja pobjednica, pa će izbor iduće godine zahvaljujući ovogodišnjoj pobjednici biti upravo u Karlovačkoj županiji.

Tamara Krklec Čvangić majka je dvoje djece, bavi se izradom narodnih nošnji, ugostiteljstvom, a njena obitelj na imanju ima i kuću za odmor. Na svom imanju žele biti autonomni odnosno proizvesti sve što im treba za život.

Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predsjednica Udruge uzorne hrvatske žene Dragica Vučković i ovogodišnja pobjednica Tamara otkrile su koje to kvalitete mora imati uzorna Hrvatska žena: