U glazbaonici Ljubav za svakog učenika imaju poseban program

Glazbom širiti ljubav misao je vodilja ljudi iz Glazbaonice koja se baš zato zove Ljubav. Kod njih muziciraju i mali i veliki, a posebnu pažnju posvećuju djeci kojima život nije pružio baš sve – zbog njih posebno šire svoja glazbena krila ljubavi.

Za druženje djece s tetom Notom u Glazbaonici Ljubav ondje su osmislili poseban program glazbene animacije. Koji u svojoj srži nema samo dječje pjesmice nego ima osnove teorije, osnove solfeggia, reproduciranje glasom i korištenjem cijelog tijela tzv. body percussion i instrumenata Orffovog instrumentarija, objašnjava Petra Gudelj, teta Nota

Nema tu učitelja koji sjede za katedrom, svi sudjeluju u nastavi jer ovaj humanitarno-umjetnički projekt ima poseban cilj – glazbeno obrazovanje bez prisile i stvaranje škole koju djeca vole.

Ljubav nije samo ime ove glazbene škole već i osjećaj koji šire svi koji u njoj sudjeluju. Ime govori sve. Govorili su mi zašto nazivaš glazbenu školu ljubav, a ne Mozart, Chopin…  Smatram da je ljubav smisao života i ljude u svoj tim biram osim po formalnim i po ljudskim kvalifikacijama, ističe Petra. 15 je suradnika, a među njima je i poznata dječja književnica Željka Horvat Vukelja. Djeci kroz priču donosi glazbu.

Kroz priču uče najmlađi, a oni nešto stariji, svoj sat u Ljubavi  provode svirajući. Nekima to posebno pomaže za finu motoriku ruku. Sa svakim učenik prvo razgovaraju, doznaju preferencije i zatim sastave program baš za njega. U prilagođenom programu primjenjuju se i načela muzikoterapije. Slično kao i u humanitarnom programu ove glazbene škole koju provode s djecom bez adekvatne roditeljske skrbi.

Širiti ljubav na način na koji najbolje znaju, glazbom, tako to rade u ovoj glazbenoj školi i šalju poruku svima da svatko u svom zanimanju može izabrati isti put.