Tamburaški gala koncert u režiji Šime Jovanovca

Najveći tamburaški spektakl priprema se ove srijede u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Šima Jovanovac i prijatelji slave Šimunovo uz pravu šokačku feštu!


Šima Jovanovac bećarski je sin koji se već više od četvrt stoljeća bavi glazbom koju je obogatio ne samo kao autor tamburaških skladbi, koje su
ušle u srca i duše brojnih poklonika lijepe pjesme i postale vječno zelene melodije hrvatske glazbe, nego i kao osnivač Festivala domoljubne pjesme BRODFEST te kao njegov umjetnički ravnatelj, pod čijim se dirigentskim vodstvom o Hrvatskoj i Hrvatskoj pjeva na svim narječjima Lijepe Naše.

Ostati svoj i činiti sve za predstavljanje kraja iz kojeg dolazi, za promicanje tambure i izvorne glazbe - uvijek su bili Šimini prioriteti. U tom kontekstu treba gledati i njegove albume, uvijek temeljene na narodnim vrelima. Nastupao je, nastupa i često je nagrađivan na narodnim i tamburaškim festivalima. Iza njega su mnogobrojne turneje diljem svijeta, a ponosi se i statusom umjetnika i odlikovanjem za izuzetne doprinose u kulturi.

Predstavljajući svoj novi album Šta kog briga kako živim i najavljujući već pomalo tradicionalni koncert Šimunovo u Lisinskom u emisiji Dobro jutro, Hrvatska izveo je pjesmu Treba mi ruka tvoja uz pratnju tamburaškog sastava Vranac: