Hrvatski inovatori osvojili 11 odličja u Londonu

Šest hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo je ukupno 11 odličja na Britanskom sajmu inovacija (BIS). Glavnu nagradu sajma dobio je Tomislav Bronzin iz Citusa za svoju inovaciju "C@N PersonRecog - Gender & Age Group Recognition Software", izvijestio je Hrvatski savez inovatora.

Uz glavnu nagradu, Bronzin je dobio posebno priznanje i zlatnu medalju, pa je najuspješniji izlagač ovogodišnjeg BIS-a.

Braća Matej i Filip Bošnjak, uz zlatnu medalju, dobitnici su i Platine, druge najvrjednije medalje sajma, za inovaciju "Maketa za zavarivanje okruglih predmeta". Inovaciju su razvili u Tehničkoj školi Zagreb, pod vodstvom mentora Željka Blažeka, a kasnije je usavršili do gotovog proizvoda u obiteljskoj tvrtki E.T. Industrijska elektronika.

Nadalje, zlatnom medaljom i posebnom nagradom za dizajn nagrađena je ekskluzivna kozmetika "Nikel prive", Mirjane Brlečić iz tvrtke Priroda liječi, dok su Melita i Mira Moćan iz tvrtke Cosmel odlikovani posebnom nagradom i zlatnom medaljom za svoje "Kremasto popy mlijeko".

Zlatna odličja dobili su i Slobodan Rajić iz Telecora Zagreb za "Antiterorističku bravu za šahtove" te i Tomislav Juratovac iz tvrtke Pro-Hepro za "Helloquent Wi-fi".

Britanski sajam inovacija već se godinama održava u Barbicanu, samom srcu Londonskog Cityja, kao poslovno važna manifestacija s brojnim posjetiteljima i vrhunskim međunarodnim ocjenjivačkim sudom.