Mangroove rade bez predaha

Zagrebački bend Mangroove je hrvatski autorski neo soul funk bend koji postoji od 2003. godine. Svoj prvi album "Svijet za nas" izdali su 2009., snimili su ga u suradnji sa Samirom Kadribašićem (ex-Jinx, Headoneast). Koncerte su održavali po klupskim scenama Hrvatske i Slovenije, a 2006. bend dobiva prvu nagradu na glazbenom talent festivalu od strane HGU-a i Društva hrvatskih skladatelja.

Okosnica benda i autorska jezgra Roni Starešinić i Željka Veverec nikad se nije mijenjala, tako da možemo reći da je Mangroove prošao mnoge promjene forme, ali ne bitno i sadržaja.

Mangroove je igra riječi koju je odavno smislio bivši basist benda, pritom misleći na spoj čovjeka i groovea. Također, mangroove je i tropsko drvo koje spaja tri ključna životna elementa - zemlju, vodu i zrak, a četvrti odnosno vatru dodaje bend svojom svirkom.

Nedavno su uz sjajnu atmosferu i interes publike, u zagrebačkom klubu Shock Show Industry D'Katran pobijedili u trećoj, posljednjoj u nizu finalnih večeri Karlovačko RockOff festivala, zajedno s punk rock bendom Rezerve iz Makarske. Mangroove je daljnji prolaz zaslužio zahvaljujući najemitiranijem singlu s festivala, „Tvoja", za koji je nedavno snimljen i spot.

Superfinale kojim će se zaključiti treća sezona Karlovačko RockOff festivala održat će se 4. studenog, a pobjednici će imati priliku osvojiti rad s profesionalnim producentima te audio i video snimanja. Predahnite uz ranojautarnju izvedbu pjesme Ljubavna.